Ljubičasti dan

Bicikliraj za podršku oboljelima od epilepsije

Autor: Suncana Glavak
event 25.03.2021.
Foto: Ljubičasti dan

Uz javnozdravstvene akcije ove će godine Dan podrške osobama s epilepsijom, poznat kao Ljubičasti dan, pratiti edukativni filmovi u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama.

Ljubičasti dan, dan je podrške osobama s epilepsijom, a svake godine obilježava se kao već tradicionalno prepoznat javnozdravstvenim aktivnostima. Uslijed postojećih epidemioloških uvjeta, zajedno s ostalim organizatorima, kako kaže Ana Sruk, dr.med., spec. neurologije, uži specijalist epileptologije i predsjednica Hrvatske udruge za epilepsiju, potaknuli su niz javnozdravstvenih aktivnosti tijekom ožujka. Organizirano je „Online bicikliraj za epilepsiju 2021!“ ( više na https://www.epilepsija.hr/?p=3345) uz vidljivost na društvenim mrežama te postojećim službenim stranicama.

U suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba, 26. ožujka u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama prikazivat će se edukativni filmovi. Također, 26. ožujka ljubičastom bojom biti će osvijetljen Dom hrvatskih likovnih umjetnika – Meštrovićev paviljon od 19 sati.

Osvjetljavanju će prisustvovati predstavnici Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba, stručnih i svih asocijacija i udruga koje se bave epilepsijom i potpomažu društvenu svijest o toj bolesti te promiču važnost informacija i potrebe bolesnika. 

U tom društvenom smjeru teku dnevni napori i djelovanje Hrvatske udruge za epilepsiju, Hrvatske lige protiv epilepsije, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za epilepsije i konvulzivne bolesti razvojne dobi, Hrvatskog društva za dječju neurologiju HLZ, Hrvatskog društva za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ, Odjela za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, Dravet sindroma Hrvatska, pridruženih ERN EpiCARE centara KBC Zagreb i KBC Sestre Milosrdnice.

Komentari
Sve vijesti