VIDEOINTERVJU S RAVNATELJEM NASTAVNOG ZAVODA DR. ANDRIJA ŠTAMPAR

Građani sve manje odbijaju cjepivo AstraZenece, na Velesajmu nije bilo ozbiljnijih nuspojava

Autor: Ivana Rimac Lesicki
event 13.04.2021.
Dr. Šostar kaže da će u tjedan dana procijepiti između 17.000 i 18.000 ljudi

Na Zagrebačkom je Velesajmu 12. travnja krenulo cijepljenje građana u čak dvije smjene kako bi se u što kraćem roku procijepilo što više Zagrepčana. Ovo je najveći javnozdravstveni pothvat, a o logistici i organizaciji kao i planovima cijepljenja mlađih govori dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Dosad na Zagrebačkom Velesajmu nije bilo ozbiljnijih nuspojava nakon cijepljenja AstraZenecom, no i za takve slučajeve u 6. paviljonu dežura ekipa Hitne pomoći kao i anesteziolozi. Ovo je ogroman organizacijski zahvat i iznimno zahtjevan projekt koji smo odlično odradili na čelu s ljudima iz Andrije Štampara kao i ravnateljima Domovima zdravlja, ali i svim ostalim zdravstvenim djelatnicima. U dvije smjene radi 50 covid redara, tu je i desetak pripadnika civilne zaštite, 20 administratora je u paviljonu, a osam radi na prijemu ljudi, tu su liječnici kao i epidemiolozi iz Zavoda koji sve nadziru, u svakoj smjeni imamo 18 liječnika i isto toliko medicinskih sestara. Ujutro smo procijepili više od 1800 ljudi, a do četvrtka radimo u dvije smjene. Ovaj tjedan procijepit ćemo između 17.000 do 18.000 ljudi i- rekao je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar. Dodao je da nakon početnog šuma u komunikaciji, građani sve manje odbijaju cjepivo AstraZenece jer su o njemu govorili vrhunski zdravstveni djelatnici i liječnici koji su se izjasnili da je to cjepivo jednakovrijedno kao i bilo koje drugo.

Svako cjepivo štiti od teškog oblika bolesti, bolnice i respiratora. Prošli smo tjedan imali više umrlih nego u najgorem tjednu u prosincu, stoga imamo razloga za brigu.

dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar

Treba se cijepiti i zaštititi jer tako izabirete život- smatra dr. Šostar. Uskoro se kreće s cijepljenjem radnoaktivnog stanovništva, ali prema prioritetnim skupinama, tako da će se prvo cijepiti policija, turistički djelatnici, prosvjetni djelatnici kao i radnici u trgovinama. Kad bi se Zagrepčani trebali procijepiti doznajte u videointervjuu:

Komentari
Sve vijesti