Pandemijski udar

Indijska varijanta koronavirusa detektirana i na sjeveru Italije

Autor: Redakcija
event 27.04.2021.
Situacija u Indiji zabrinula je cijeli svijet / Shutterstock

Nakon Engleske, Belgije i Švicarske, talijanske zdravstvene vlasti također su objavile kako je indijski soj novog koronavirusa utvrđen i na sjeveru te zemlje kod dvoje putnika iz Indije koji su oboje u izolaciji.

Dok strašne scene iz Indije obilaze svijet, a Unija, SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo šalju pomoć, strahuje se od širenja upravo tog soja. Trenutno indijska varijanta novog koronavirusa, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, nije u onoj kategoriji zabrinjavajućih, ali je svrstana među varijante ovog virusa na koje treba, da tako kažemo, obratiti pažnju.

U siječnju proglasili pobjedu

Da li je indijski soj zarazniji i smrtonosniji nitko još ne tvrdi budući da se tamošnji udar pandemije u ovom trenutku pripisuje preranom p(o)puštanju i izostanku epidemioloških mjera te političkom proglašenju pobjede nad COVID-om u siječnju. Dopuštena su potom masovna okupljanja pa tako i ona uoči izbora, a današnje kritike vlast cenzurira. Stotine tisuća novozaraženih globalni su rekord, konkretno sa nedjeljnih gotovo 350 tisuća novoobljelih dok se službeni podaci o preminulima javno demantiraju sa svih strana jer prizori kojima ljudi svjedoče pokazuju kako je žrtava daleko više.

Pune bolnice, krematoriji, nedostatak kisika i respiratora, apeli su radi kojih se šalje medicinska pomoć u tu zemlju. 

Komentari
Sve vijesti