Riječi na Odboru

Obiteljski liječnici od ravnatelja HZZO-a traže javnu ispriku

Autor: Redakcija
event 20.04.2021.
Foto: Shutterstock

Cijepiti 5 pacijenata dnevno! Što ne mogu? Godinu dana nisu niš delali, imaju administratora sestru – citirali su ravnatelja HZZO-a, dr. Luciana Vukelića, obiteljski liječnici okupljeni u Koordinaciju hrvatske obiteljske medicine (KOHOM) tražeći za tu izjavu njegovu javnu ispriku.

Izjava je to sa protekle sjednice saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku radi koje obiteljski liječnici ravnatelju HZZO-a priopćenjem poručuju da je riječ o javnom poticanju na nasilje i mržnju prema Kaznenom zakonu.

Istaknuta isprika tjedan dana

U ovoj Vašoj tvrdnji sve izneseno je potpuna neistina koja je ljudski i profesionalno uvrijedila, omalovažila  i ruglu izvrgnula kompletnu struku obiteljskih liječnika i sve obiteljske liječnike. Omalovažili ste i ruglu izvrgnuli njihov rad, a na taj način možebitno utjecali i na pacijente da napadaju obiteljske liječnike „zbog nerada“, dio je iz priopćenja KOHOM-a otkud od ravnatelja Zavoda traže da javna isprika bude tjedan istaknuta i vidljiva na naslovnici internet stranice HZZO-a.

Naslov isprike mora biti u slijedećem obliku:  RAVNATELJ HZZO-a LUCIJAN VUKELIĆ JAVNO SE ISPRIČAVA OBITELJSKIM LIJEČNICIMA ZBOG IZNESENE UVREDE. KoHOM će poduzeti sve dostupne pravne radnje da svoje članove zaštiti od javnog poticanja na nasilje i mržnju protiv obiteljskih liječnika, zbog čega smo već zatražili pravnu zaštitu – zaključili su obiteljski liječnici u priopćenju.
 

Komentari
Sve vijesti