Translacijski centar

Prof. Mladen Merćep pridružio se timu Dječje bolnice Srebrnjak

Autor: Redakcija
event 06.05.2021.
prof.dr.sc. Mladen Merćep

Nekadašnji voditelj Odjela za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak, prof.dr.sc. Mladen Merćep, koji je i autor prijave projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu, ponovno se pridružio timu te zagrebačke bolnice.

Povratak prof. Merćep na Srebrnjak znači daljnji rad na pokretanju translacijskih istraživanja navedenog Dječjeg centra, vrijednog projekta čija gradnja uskoro započinje. 

-Izgradnjom i pokretanjem aktivnosti translacijskog centra otvaraju se iznimne mogućnosti uvođenja novih ili unaprjeđenja postojećih preventivnih, dijagnostičkih i terapijskih postupaka u promicanju zdravlja, u prvom redu djece, te razvoju primijenjenih biomedicinskih istraživanja. Da bi to ostvarili, CCTM će surađivati s udrugama pacijenata te vrhunskim liječnicima i biomedicinskim znanstvenicima iz zemlje i inozemstva – poručio je prof. Merćep iza kojeg je rad na nizu prestižnih institucija u inozemstvu te brojni znanstveni radovi objavljeni u čuvenim izdanjima poput Sciencea i Naturea. 

Novi istraživači

Prof. Merćep također je najavio kako će za realizaciju ciljeva ovog projekta nužno biti zaposliti nove istraživače koji će, poručuje, imati izvrsnu priliku za profesionalni rast i razvoj te doprinos zajednici. 

Njegov povratak pozdravio je i ravnatelj Srebrnjaka, dr. Ivo Dumić- Čule, rekavši da je tim bolnice sada ojačan vrhunskim znanstvenikom. 

– Posebno mi je drago da ponovno radi u našoj bolnici te sudjeluje u projektu CCTM-a kojeg je osmislio. Njegova karijera posvećena je translacijskoj medicini, zbog čega vjerujem da je njegova prisutnost u projektu zajedno s ostatkom tima neophodna za uspješnu budućnost translacijskog centra – poručio je ravnatelj Srebrnjaka. 

Komentari
Sve vijesti