Rezultati procjepljivanja

Sutrašnjim cijepljenjem u Zagrebačkoj županiji bit će utrošena 100 tisućita doza cjepiva

Autor: Redakcija
event 14.05.2021.
Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Leo Šunjić

Sa 11 100 doza Pfizer/BioNTech cjepiva protiv COVID-19 u subotu se nastavlja cijepljenje u svih devet gradova Zagrebačke županije.

Na organiziranim punktovima ova Županija time nastavlja uspješno procjepljivanje stanovništva kojeg je dosad s najmanje jednom dozom cijepljeno 93 tisuće

Organiziranim cijepljenjem nadolazeće subote stoga Zagrebačka županija prijeći će brojku od više od 100 tisuća cijepljenih svojih stanovnika. 

-Vjerujem kako ćemo u subotu na kraju dana moći reći da smo procijepili 100 tisuća naših stanovnika koje ovim putem ponovno pozivam da se ne boje te da se odazovu na pozive svojih liječnika obiteljske medicine – poručio je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, u kojoj potom do kraja ovog mjeseca slijede još dva masovna vikend cijepljenja.

Do kraja lipnja 60 posto cijepljenih

Međutim, cijepi se i tijekom tjedna u ordinacijama obiteljske medicine, ambulantama za cijepljenje, putem mobilnih timova koji će pak započeti i cijepljenje zaposlenika zainteresiranih tvrtki iz Zagrebačke županije. Na popisu je, prema podacima Zavoda, takvih više od 40.

U lipnju ova Županija ima najavu dolaska 107 920 doza cjepiva protiv COVID-19 te će nastaviti organizirano procjepljivanje čime će do kraja idućeg mjeseca u potpunosti, sa obje doze, biti cijepljeno čak 60 posto njezinih stanovnika.

Komentari
Sve vijesti