I HRVATSKA SE PRIDRUŽILA

Uber će do 31. kolovoza besplatno voziti ljude na cijepljenje u šest većih gradova

Autor: Prof. dr. sc. Goran Roic
event 01.07.2021.
Foto: Shutterstock

Uber će ponuditi 2.700 besplatnih vožnji do centara za cijepljenje i natrag u šest gradova u Hrvatskoj, kako bi ljudima olakšao dolazak na termin za cijepljenje i tako dao svoj doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa. Tako se i Hrvatska pridružila inicijativi koja već postoji u brojnim zemljama svijeta.

Korisnici Ubera u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci i Puli od 1. srpnja do 31. kolovoza moći će putovati besplatno do lokacija za cijepljenje i natrag. Da bi ostvarili besplatnu vožnju, trebaju samo unijeti promotivni kod „CIJEPISE“ u svoju Uber aplikaciju, koja će potom automatski iskoristiti dvije besplatne vožnje u vrijednosti do 45 kuna za putovanje do centara za cijepljenje u ovih šest gradova.

Podizanje svijesti o cijepljenju

Inicijativa Ubera stiže u Hrvatsku nakon što je prethodno pokrenuta u brojnim zemljama širom svijeta u kojima posluju, i dio je globalnog obećanja kompanije da će pružiti deset milijuna vožnji do centara za cijepljenje širom svijeta.

  • Hvala Uberu na velikom doprinosu podizanju svijesti o važnosti cijepljenja za zaštitu zdravlja naših sugrađana. Nadamo se kako će ova izvrsna prilika dodatno potaknuti naše sugrađane da zaštite sebe i druge, a ovim putem ih pozivamo da ju svakako iskoriste te na lak i jednostavan način dođu po svoju dozu cjepiva – istaknula je dr. sc. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Na inicijativi se zahvalila i prim.dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, rekavši da Uber na ovaj način pomaže svakom našem sugrađaninu da ostvari svoje pravo na cijepljenje.

Cilj je povećanje procijepljenosti

– Nadamo se da će se ovom dodatnom uslugom povećati procijepljenost u našem gradu što je neophodno u očuvanju zdravlja svih naših sugrađana – rekla je prim.dr. Karin.

Pored besplatnih vožnji za cijepljenje, Uber je pokrenuo brojne aktivnosti od početka pandemije kako bi osigurao sigurnost i dobrobit svih svojih korisnika i vozača partnera u Hrvatskoj. Među njima se ističe raspodjela 950 higijenskih paketa među hrvatskim vozačima, kao i primjena alata i rješenja u stvarnom vremenu unutar Uber aplikacije čiji je cilj osigurati sigurnost korisnika i partnera vozača.

  • Želimo nastaviti doprinositi borbi protiv pandemije nudeći besplatne vožnje korisnicima kako bi na siguran i pouzdan način došli na svoje termine za cijepljenje u Hrvatskoj. Sigurnost i dobrobit naših zajednica korisnika i onih koji zarađuju na Uberu i dalje su nam glavni prioritet te ovom inicijativom želimo dodatno ojačati svoju predanost Hrvatskoj – zaključila je Giovanna D’Esposito, generalna menadžerica za jugozapadnu Europu u Uberu.

Kako iskoristiti besplatne vožnje?

  1. U gornjem lijevom uglu otvorite “Izbornik”
  2. Odaberite “Wallet”
  3. Odaberite “Dodaj promotivni kod”
  4. Upišite “CIJEPISE”.
Komentari
Sve vijesti